Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

KÉKNEFELEJCS MULTIKULTURÁLIS TÁRSASÁG

A Kéknefelejcs Multikulturális Társaság, egy non-profit szervezet, amely 2012-ben öt alapító tag szervezésével jött létre.

A Társaság célja a nemzeti és kisebbségi kulturális értékek őrzése és továbbadása, valamint a különböző nemzetiségek (román, magyar, szlovák, roma) népszokásainak kölcsönös elfogadása és tisztelete.

A kitűzött célok megvalósítása érdekében a Társaság anyagilag és szellemileg is támogatja a település kulturális társulatait, valamint a tehetséges egyéneket, felnőtteket és gyerekekeket egyaránt.

A Társaság keretein belül működik a Kéknefelejcs színjátszócsoport, valamint egy tánccsoport, amely számos gyerek számára biztosít tánctanulási és kikapcsolódási lehetőséget.

LS THALIA – SZINJATSZO CSOPORT

2009 –ben alakult a szinjátszó csoport. Több alkalommal sikerrel vett részt a szilágycsehi Partiumi Diákszinjatszó Fesztiválon. Tagjainak száma váltakozó. A műsorra tűzött darabok változatosak: mesefeldolgozás, vidám jelenet, parasztkomédia, dráma, zénes-táncos összeállitás. A darabok kiválasztásában mindenki részt vesz, a többség dönti el melyiket választja. A szilágymegyei Diákszinjátszó Fesztiválon is jelen volt a csoport két alkalommal is , tulajdon képpen, azóta mióta van magyar nyelvű előadás is.

A tagok lelkesek és szivesen néznek szembe a kihivasokkal.

Csoportvezető: Somogyi Vengli Judith.