Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

ANSAMBLUL FOLCLORIC VADROZSAK

Ansamblul Folcloric ”Vadrozsak ”din Nușfalău s-a înființat în 2007. Numărul membrilor se schimbă de la an la an.

Ansamblul folcloric a participat în fiecare an la tabăra de dansuri populare din Cehu Silvaniei, exceptând anul 2014.  Ansamblul participă la diferite evenimente organizate atât în țară cât și în străinătate.

În 2014, în Comuna Nușfalău, Somogyi Vengli Judith, conducătorul echipei, a organizat o tabără de dansuri populare unde au participat toți membrii echipei. Instructorii au venit de la Budapesta. Taberele de dansuri populare sunt foarte importante, deoarece copii au posibilitatea să învețe noi tipuri de dansuri și să avanseze din punct de vedere profesional. Formația este împărțită în trei categorii. Copii mari îi învață pe cei mici, astfel că, toate generațiile învață dansuri populare împreună. De obicei tinerii care sunt înaintea examenului de bacalaureat părăsesc formația, deoarece pleacă la facultate, sau încep să lucreze.

Ansamblul folcloric este deschis și așteaptă noi doritori care vor să devină membrii echipei lor.

Ansamblul Folcloric ”Vadrozsak” este prezent la fiecare eveniment organizat la nivel local și colaborează cu Asociația Multiculturală ”Keknefelejcs”, ei organizează împreună diferite evenimente și spectacole.